Κ. Αρβανίτης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ, χαμηλά στην Ελλάδα

«Ο αγώνας μας στο ευρωκοινοβούλιο είναι να σπάσουμε την υποκρισία πολιτικών ομάδων ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η Ουγγαρία. Δυστυχώς, φαινόμενα χτυπήματος της Δημοσιογραφίας, της Ελευθεροτυπίας και παρεμβάσεων στο Κράτος Δικαίου, έχουμε πλέον σε πολλές χώρες, που αγγίζουν να είναι το μισό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτό ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας «Στο Κόκκινο», με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής LIBE του ευρωκοινοβουλίου (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), με θέμα το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, στον απόηχο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Αυτό που φέρνει την Ελλάδα στο κάδρο είναι η μονοπωλιακή σχέση των ΜΜΕ, η σχέση των ανθρώπων που κατέχουν Μέσα Ενημέρωσης με το δημόσιο και το ευρωπαϊκό χρήμα και η σχέσης των ολιγαρχών με την εξουσία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ταυτόσημα με αυτά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας και άλλες χώρες…», συμπλήρωσε ο κ. Αρβανίτης.

«Το δραματικός γεγονός, της αφαίρεσης ζωής δημοσιογράφου, έρχεται να “κλειδώσει” μαζί με δολοφονίες άλλων δημοσιογράφων σε μέλη της ΕΕ. Το θέμα Καραϊβάζ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ψηλά στην ατζέντα του ευρωκοινοβουλίου, σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι χαμηλά που είναι εκτός επικαιρότητας των ελληνικών media. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό…», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χθεσινή συζήτηση, συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον κ. Αρβανίτη να σχολιάζει: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι πήρε στην πλάτη του όλη την κυβερνητική πολιτική. Βέβαια, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς είναι δυνατόν να μιλάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για θέματα δημοσιογραφίας, ελευθεροτυπίας και Κράτους Δικαίου, αντί να μιλήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης; Η συγκεκριμένη απουσία σχολιάστηκε στη χθεσινή συζήτηση».

«Ο δημοσιογράφος, στις χώρες της ΕΕ, πρέπει να έχει την απόλυτη κάλυψη. Και όταν χάνει τη ζωή του, πρέπει να υπάρχει προστασία της οικογένειάς του. Για αυτό θα παλέψω, αυτή είναι πρότασή μου», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης: