Κ. Αρβανίτης για την τροπολογία Καιρίδη: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ασκεί με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

Όπως σημειώνει ο Κ. Αρβανίτης, «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών» είναι «υποκριτικό» και τονίζει ότι «η θέση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα τόσο στα εργασιακά θέματα, όσο και στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η τροπολογία αυτή έρχεται να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση που διαπιστώνεται από την έλλειψη εργατικών χεριών ιδιαίτερα εργατών γης».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού πρώτα διόγκωσε τη μαύρη και αδήλωτη εργασία, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, καθώς με μια από τις πρώτες της διατάξεις το 2019 κατήργησε το ΑΜΚΑ των μεταναστών και κάθε δυνατότητα να εργάζονται, τώρα προσποιείται ενδιαφέρον για εκείνους, για την οικονομία και την κοινωνία.

Η θέση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα τόσο στα εργασιακά θέματα, όσο και στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η τροπολογία αυτή έρχεται να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση που διαπιστώνεται από την έλλειψη εργατικών χεριών ιδιαίτερα εργατών γης.

Σπεύδουν δε, οι αρμόδιοι υπουργοί να «καθησυχάσουν» το ακροδεξιό κοινό ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για νομιμοποίηση, «απλά» θα τους βάζουν να δουλεύουν νόμιμα για να γεμίζουν τα ταμεία που αυτή η κυβέρνηση έχει αδειάσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα προσποιείται ενδιαφέρον για την τάξη και τις παραγωγικές ανάγκες χωρίς να αντιμετωπίζει με πληρότητα και συνέχεια το θέμα.

Στο Ευρωκοινοβούλιο -φυσικά και εντός Ελλάδας- έχω θέσει το θέμα με πληρότητα και σαφήνεια:

Απλοποιημένες γραφειοκρατικές διαδικασίες, πλήρη δικαιώματα όπως των εργαζομένων υπηκόων του κράτους μέλους, σύμφωνα με τις επεξεργασίες που εκπονούνται για την απασχόληση των εργαζόμενων στην ευρωπαϊκή ένωση, δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης κ της προστασίας της οικογένειας και δυνατότητα να συνυπολογίζονται τα χρόνια εργασίας και διαμονής στα Κράτη Μέλη, για να ενισχυθεί η κινητικότητα εντός ΕΕ».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος για τον αρραβώνα της κόρης του
17 Φεβρουαρίου, 2025
Το Newsique συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ
17 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Κιρ Στάρμερ δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διασφάλιση της ειρήνης
17 Φεβρουαρίου, 2025
Μειώθηκαν κατά 1,2% οι θάνατοι στη χώρα για το 2024
17 Φεβρουαρίου, 2025
Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Απόστολος Γκλέτσος: «Είδα τον Μάστορα να γλείφει τους χωροφύλακες – Εμετός»
17 Φεβρουαρίου, 2025
Χωρίς ταξί η Αττική στις 19 Φεβρουαρίου
17 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε οπαδό του Ολυμπιακού που επέστρεφε από τη Μεγάλη Βρετανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Παίκτης της Μονακό και επίσημα ο Τάις
17 Φεβρουαρίου, 2025
Βόλος: Αθωώθηκαν οι γονείς του 3χρονου που πήγε στο νηπιαγωγείο με σημάδια στο πρόσωπο
17 Φεβρουαρίου, 2025