Κ. Αρβανίτης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή του OPEN “Τώρα Μαζί” με τους Ευλαμπία Ρέβη και Σπύρο Χαριτάτο παραχώρησε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε αρχικά πως “ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, για εμάς όλους και φάνηκε από το χειροκρότημα όταν μπήκε στην αίθουσα. Είναι σημειολογικό. Από τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα στο νέο δεν έπρεπε να εμπλακεί”.

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “ήταν λάθος. Δεν μπορεί ο θυμός ή η στεναχώρια να προσπερνά το όραμα, το οποίο είναι να αλλάξουμε την κοινωνία. Εγώ θα έλεγα να το ξανασκεφτούν και να ξαναγυρίσουν. Η αριστερά πρέπει να έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες και τα αυτιά της. Όταν συμβαδίζεις σε κοινότητες αναγκάζεσαι να δεχτείς και να σε δεχτούν. Να πέσει λίγο το εγώ και να πάμε στο εμείς”.

Πρόσθεσε δε ότι “το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο είναι ότι οδηγούμε πολύ κόσμο στην αποστρατεία. Κόσμος που έχει δώσει την ψυχή του και για το κόμμα και για το όραμα”

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι “δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, είναι θετική ψήφος σε αυτούς που θεωρεί ο πολίτης ότι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιστολική ψήφο λέγοντας ότι “η ψήφος δεν είναι like. Είναι κομμάτι της συνείδησης. Πάμε να το δούμε. Απλά, είναι βίαιο αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης”.

“Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές έλεγε ότι έρχονται τα γλυπτά, ήταν μια φούσκα και κατέληξε σε αυτό το φιάσκο. Το θέμα είναι εθνικό”, ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Αρβανίτης ο οποίος σχολιάζοντας τα εθνικά θέματα τόνισε πως “καταλύτης των εξελίξεων θα είναι τα ελληνοτουρκικά”.

Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το νομοσχέδιο για την απεξάρτηση.

“Ας μην το κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Μην χτυπάει άλλο τις θεραπευτικές κοινότητες. Μην κάνει αυτό το σοβιετικού τύπου, όποιος μπορεί να σωθεί και όποιος μπορεί να μη σωθεί. Πονάει κόσμος από την χρήση και την εξάρτηση ουσιών. Αν πιστεύει κάποιος στην ανάσταση ή δεν την πιστεύει, ας πάει σε μια θεραπευτική κοινότητα να δει πώς ανασταίνονται τα παιδιά”, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη: