Κ.Αρβανίτης: Ο χρόνος και τα τρένα περνούν επικίνδυνα…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, προχώρησε σε δήλωση, εστιάζοντας στις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την καθυστέρηση συμμόρφωσης προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη λειτουργία των σιδηροδρομικών υποδομών.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

Σύντομα συμπληρώνεται ένας μήνας από την αποστολή της προειδοποιητικής επιστολής από την Κομισιόν για την εκκίνηση της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για την άθλια κατάσταση των σιδηροδρόμων και τις συστημικές ελλείψεις, που οδήγησαν και στο έγκλημα των Τεμπών.

Η κυβέρνηση έχει έναν ακόμη μήνα περιθώριο να απαντήσει για το πώς θα συμμορφωθεί με τις δύο οδηγίες και τους πέντε κανονισμούς που παραβιάζονται τόσα χρόνια. Οι παραβάσεις περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας, την ανεξαρτησία  διερεύνησης ατυχημάτων, την κατάρτιση και την εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και τις διαδικασίες παρακολούθησης κινδύνων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πήρε πολύ χρόνο από την Κομισιόν, αν και γνώριζε το πόρισμα του ERA για τα χρονίζοντα σοβαρότατα προβλήματα στα ελληνικά τρένα.

Με μεγάλο αγώνα κρατήσαμε την υπόθεση των Τεμπών ανοιχτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραπέμποντάς τη στην Επιτροπή Αναφορών (PETI), την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και την Επιτροπή Mεταφορών και Τουρισμού (ΤRΑΝ).

Θα συνεχίσει η κα Φον Ντερ Λάιεν να δίνει χρόνο στον κ. Μητσοτάκη, ενώ έχουν ήδη σημειωθεί αρκετά «παραλίγο» ατυχήματα; Θα συνεχίσουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι να είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών;

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βραζιλία: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην πολιτεία του Σάο Πάολο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ασφυκτική πίεση Τραμπ σε Ζελένσκι – «Θα υπογράψει σύντομα τη συμφωνία για τα ορυκτά», λέει ο Λευκός Οίκος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: «Δεν αιτηθήκαμε την εξαίρεση της κυρίας Λεονταρή, την εμπιστευόμαστε» λένε οι γονείς
21 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο ατύχημα στην Καλλιθέα – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Ψύχος διαρκείας μέχρι τη Δευτέρα – Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη συμβολαιογράφο που δολοφονήθηκε στο σπίτι της
21 Φεβρουαρίου, 2025