Κ. Αρβανίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την Αριστερά στο όνομα και την ψυχή του

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 FM και την εκπομπή “Στον Αέρα” με τη Νίκη Λυμπεράκη, παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

¨Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα στον Έβρο και είδα με τα μάτια μου την τεράστια οικολογική, εθνική και ευρωπαϊκή καταστροφή. Καταθέτουμε άμεσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα”, είπε αρχικά ο κ. Αρβανίτης σχολιάζοντας τις πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι “κάναμε και τον περασμένο Μάρτη παρέμβαση στο ΕΚ για τα μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αξίζει τον κόπο να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από την Κομισιόν, γιατί το ζήτημα είναι πλέον υπαρξιακό”.

“Η πολιτεία δεν απορρόφησε παρά 0,5% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία. Δεν γίνεται με εξάμηνα η πολιτική προστασία, θέλει σταθερότητα στους μηχανισμούς και τους ανθρώπους. Και πρέπει το προσωπικό να προστατεύεται, να είναι καλά εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο”, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την Αριστερά στο όνομα και την ψυχή του. Το σήμα μας είναι το αστέρι και τα χρώματα μας γνωστά, ανήκουμε στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο ΕΚ. Επ’ αυτών αναπτύσσουμε την πολιτική μας δράση και τον πολιτικό μας λόγο. Τα πολιτικά κόμματα, ως εμπροσθοφυλακές μεγάλων ρευμάτων, παίρνουν και κόσμο από τα πέριξ, όπως η ΝΔ έχει πάρει και κεντρώους και Alt-Right.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έκφραση της ελληνικής σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Δεν γυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πλάτη στο κέντρο. Αλλά δεν πρέπει να γυρίσει και την πλάτη στο μέλλον. Τα κόμματα είναι φορείς, ευρύχωροι, μιλάνε με τον κόσμο, επιδιώκουν να είναι χρήσιμα. Το ταυτοτικο θέμα είναι ψευδοδίλλημα . Το λέει ο τίτλος μας τα σύμβολα τα χρώματα και η ιστορία μας . Το κόμμα δεν είναι λεωφορείο να γυρίζει στις γειτονιές του κέντρου να μαζεύει κόσμο”.

Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε:

“Είναι ακραία δεξιά, στην ουσία της πολιτικής του. Και μάλιστα είναι επικίνδυνη η διαδρομή που, από το εργασιακό και το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, που απέχει πλήρως από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, μέχρι τα ζητήματα κράτους δικαίου, καταλήγει πολύ κοντά σε ένα μοντέλο που θυμίζει Ουγγαρία”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη: