Κ. Αρβανίτης: Οι εργαζόμενοι διανομείς της Efood θα νικήσουν

«Ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων διανομέων της Efood δεν είναι μόνο ένας αγώνας ενάντια σε μια εργοδοσία που δεν τήρησε κάποια δέσμευση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Αρβανίτης, σχολιάζοντας την 24ωρη απεργία των διανομέων της Efood.

Προσθέτει δε πως «δεν είναι μόνο ένας αγώνας ενάντια σε μια κυβέρνηση που με οργουελική νεογλώσσα περιγράφει ως εργασιακό παράδεισο τη ζούγκλα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που από την πρώτη στιγμή βήμα-βήμα νομοθετεί»

«Είναι και ένας αγώνας που αφορά τους εργαζόμενους σε ολοκληρη την ΕΕ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η νομοθέτηση της οδηγίας για τη ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας στις ψηφιακές πλατφόρμες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ξεκάθαρη εντολή: με την καθοριστική συμβολή και της Ευρωομάδας της Αριστεράς με σειρά τροπολογιών, αποφάσισε πως οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες είναι μισθωτοί εργαζόμενοι και όχι αυτοαπασχολούμενοι, με όλες τις υποχρεώσεις αλλά και τα εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Καμία εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία αντεργατική νομοθέτηση δεν θα σταματήσει την κατοχύρωση των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην υπόλοιπη ΕΕ. Οι εργαζόμενοι διανομείς θα κερδίσουν και αυτήν τη μάχη».