Κ. Αρβανίτης: Οι εξελίξεις δικαιώνουν τη θέση μας ενάντια στην υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν

“Απομένει λιγότερο από μία ημέρα για την ώρα της εκλογής, από την ολομέλεια του ΕΚ, του/της Προέδρου της Κομισιόν και οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν πανηγυρικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς απέναντι στην υποψηφιότητα της κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν”, τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης σε ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει: “Η σημερινή απόφαση-χαστούκι του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ για την προσφυγή κατά της εκ νέου υποψήφιας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, αποτελεί μεταξύ άλλων και μια απόλυτα θεσμική επιβεβαίωση όσων εξ αρχής σταθήκαμε απέναντι στην υποψηφιότητά της”.

Προσθέτει δε ότι “μπορεί οι μεγάλες πολιτικές ομάδες του ΕΚ να αντιμετωπίζουν τον διαμοιρασμό των οφικίων της Επιτροπής ως διαπραγματευτική άσκηση, όμως οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για ασκήσεις διατήρησης μιας κακώς εννοούμενης ισορροπίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων”.

“Χρειαζόμαστε λογοδοσία και διαφάνεια, παντού, πόσο μάλλον στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής ηγεσίας”, καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.