Κ. Αρβανίτης: Πατριωτισμός είναι να μπορούν οι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους

Για το προσφυγικό και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «Κράτος Δικαίου» στην Ελλάδα, μίλησε ο Κώστας Αρβανίτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ορεστιάδα.

«Πατριωτισμός είναι να μπορούν οι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους. Με φοβίζει που φεύγει ο κόσμος από την περιφέρεια», δήλωσε από την Ορεστιάδα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο 4ήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Έβρο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι απουσίαζε από τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, για την οποία, όπως είπε, το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει, σε σχέση με την προηγούμενη “άθλια” ΚΑΠ, είναι ότι επιτρέπει την άσκηση εθνικής στρατηγικής.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθόλου πολιτική για τον πρωτογενή τομέα», υποστήριξε ο κ. Αρβανίτης, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης ούτε και έχει συζητηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο». Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Έβρο ως την «πιο παραμελημένη και ξεχασμένη περιοχή στην Ευρώπη», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης, το οποίο, όπως υπογράμμισε, δεν περιλαμβάνει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών».

Στις συναντήσεις που είχε με τους δύο μητροπολίτες του Έβρου τους ενημέρωσε για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «Κράτος Δικαίου» στην Ελλάδα και τις εξελίξεις για το προσφυγικό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης από την Ορεστιάδα:

-Ad-