Κ.Αρβανίτης: Θέμα Δημοκρατίας η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

«Εδώ και τρία και πλέον χρόνια, βαραίνει την οικογένεια του θύματος, την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αμαυρώνει την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας», τονίζει σε δήλωσή του ο Κώστας Αρβανίτης, σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

Συνεχίζεται σήμερα, 5 Ιουλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο.

Ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει ότι «η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση».

Και πράγματι το βάρος είναι μεγάλο. Εδώ και τρία και πλέον χρόνια, βαραίνει την οικογένεια του θύματος, την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αμαυρώνει την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει τεθεί επανειλημμένα στις συζητήσεις και ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου και έχει στηλιτευτεί με σκληρό τρόπο.

Εξάλλου και η χήρα, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, μετά τη συνάντηση που είχε με ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE τον Μάρτιο του 2023 στην Αθήνα, είχε επισημάνει ότι το θέμα φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο τους έξω από την Ελλάδα, απ’ ότι τους εντός.

Η οικογένειά του περιμένει απαντήσεις. Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί περιμένουν απαντήσεις.

Είναι θέμα Δημοκρατίας.