Κ. Αρβανίτης: Τώρα καταλάβατε τι σημαίνει αυτή η κυβέρνηση για Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες

Εντονες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η απάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη σε Ολλανδή ευρωβουλευτή των Πρασίνων, η οποία ζήτησε να εκκενωθεί η δομή μεταναστών της Αμυγδαλέζας, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην ρισκάρει και να απομακρύνει αμέσως τους μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα» έγραψε στο twitter η Τίνεκε Στρικ.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε με τρόπο που προκάλεσε αντιδράσεις. «Φυσικά έχουμε σχέδιο. Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;» έγραψε ο Νότης Μηταράκης.

Κ. Αρβανίτης: Τώρα καταλάβατε τι σημαίνει αυτή η κυβέρνηση για Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες

Τη δική του απάντηση προς Ολλανδή ευρωβουλευτή, με αφορμή το σχόλιο Μηταράκη, έδωσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτη.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην Τίνεκε Στρικ ανέφερε: «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε όλοι μας την απρεπή απάντηση που σου έδωσε ο κ. Μηταράκης, δυστυχώς για όλους μας, αρμόδιος υπουργός. Νομίζω τώρα καταλαβαίνεις ακόμη καλύτερα τι σημαίνει αυτή η κυβέρνηση και για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Περισσότερα, όταν περάσει η συμφορά…».