Κ. Χατζηδάκης: «Πάλι προκλητικός ο Ερντογάν – Δεν θα παραιτηθούμε»

Στην αποχώρηση του υφυπουργού του, Δημήτρη Οικονόμου, από εκδήλωση στην Τουρκία,αναφέρθηκε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο κ. Ερντογάν ήταν και πάλι προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο παριστάμενος υφυπουργός αποχώρησε», είπε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην απόφαση να αποχωρήσει ο Δημήτρης Οικονόμου και η υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία, από τα εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου στα Υψαλα.

Ο κ. Οικονόμου αποχώρησε, μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ διεμήνυσε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τα πλοία της που κάνουν γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

«Θέλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να έχει μία ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, δε θα παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.

-Ad-