Κ. Δημογλίδου: Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν με τον κ. Αυγενάκη – Ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία

Απαντήσεις στο εάν η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει εγκαίρως γνώση για το περιστατικό της αντιδικίας του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη εις βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» έδωσε στο ΕΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κα Δημογλίδου.

Όπως είπε ο νεαρός άνδρας «δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση είτε εκείνη την στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προσήλθε χθες στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση.

‘Όπως εξήγησε εάν το θύμα της επίθεσης ήθελε εκείνη την στιγμή να υποβάλει μήνυση τότε, παρά τη βουλευτική ασυλία, θα προσάγονταν και οι δύο και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας θα διέταζε ποιος θα αφεθεί και ποιος όχι».

Αναφορικά με το πώς αντέδρασε ο κ. Αυγενάκης αντικρίζοντας τους αστυνομικούς η κα Δημογλίδου απάντησε ότι «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία». Και όπως τόνισε δεν έχει καταγγελθεί για σωματική βλάβη

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρτική εξέταση».

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει και άλλο βίντεο που να καταγράφει το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ απάντησε: «Το υλικό που έχει η ΕΛΑΣ προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».