Κ. Γιαννακόπουλος: Σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό – «Άρχισε να χαμηλώνει τα φώτα…»

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, με αφορμή την παράσταση «Η Παγίδα» στην οποία πρωταγωνιστεί, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Love It και στην Κατερίνα Νινιού.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε όταν ήταν φαντάρος από έναν άλλον άνδρα…

«Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ακούσει πράγματα αλλά ξέρετε όταν ακούμε κάτι το οποίο είναι σε άλλον θίασο και δεν το ζεις, πρέπει να είσαι επιφυλακτικός. Κρατάς μια επιφύλαξη. Αυτά τα πράγματα για τα οποία κατηγορήθηκαν, οι βιαιοπραγίες, οι βιασμοί ας πούμε και πολύ περισσότερο οι βιασμοί παιδιών, αυτά εννοείται ότι δεν είχαν πέσει στη δική μου αντίληψη. Γιατί αν είχαν πέσει δεν θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό, συγγνώμη κιόλας. Είχα συνεργαστεί με τον Λιγνάδη, όχι με τον Φιλιππίδη. Δεν μπορούσα να δω κάτι τέτοιο…» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος.

«Είναι η πρώτη φορά που με ρωτάνε κάτι τέτοιο. Μου έχει τύχει σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα τη γλίτωσα στο παρά τσακ! Ήμουν στην Θεσσαλονίκη, έκανα το στρατιωτικό μου και εμείς σαν φαντάροι βγαίναμε έξω. Με πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι, φίλοι και κάποια στιγμή μου λέει ένας “να συνεχίσουμε, έχω ένα σπίτι στην Περαία”. Δεν θεώρησα ότι απειλούμαι. Ήταν σούπερ λουξ το σπίτι. Αφού μου έκαναν ξενάγηση, μετά εξαφανίστηκαν οι δύο και έμεινα με τον έναν. Εκεί άρχισε να χαμηλώνει τα φώτα, να κλειδώνει την πόρτα… Δεν ήξερες πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Του εξήγησα με ψυχραιμία και με πολιτισμένο τρόπο ότι εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Την γλίτωσα παρά τρίχα» αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.