Κ. Μητσοτάκης: Ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες – Τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

«Ο Δεκαπενταύγουστος, η σημαντική εορτή της Ορθοδοξίας δίνει σε όλους μας ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Είναι η μέρα που εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύουμε, πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο, από τα Χανιά της Κρήτης όπου βρίσκεται.

Η δήλωση του πρωθυπουργού
Γιορτάζουμε σήμερα των Δεκαπενταύγουστο πιστοί στις παραδόσεις μας. Ο Δεκαπενταύγουστος, η σημαντική εορτή της Ορθοδοξίας δίνει σε όλους μας ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες.

Είναι η μέρα που εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύουμε, πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά, ότι οι πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει.

Ο Δεκαπενταύγουστος θα πρέπει να είναι μία στιγμή περισυλλογής και αυτογνωσίας και αναγνώρισης ότι ο τόπος προχωράει μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα, και αντιπαλεύοντας την πόλωση και την τοξικότητα η οποία δυστυχώς δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Ελπίζω αυτές τις στιγμές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, και πως ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι πετυχημένα της μεγάλες δυσκολίες που βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και αε όλες τις Ελληνίδες απανταχού της γης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025