Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής στη σημερινή συνεδρίαση με τη συνέχεια της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κ. Μητσοτάκης: «Ενοχλείστε που η κυβέρνηση υλοποιεί το έργο της»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά εστίασε στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο του 2015.

«Το ίδιο πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Όμως η αύξηση θα γίνει σταδιακά έως το 2016» διάβασε ο πρωθυπουργός απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα. Και ξέρουμε πού βρεθήκαμε, πρόσθεσε.

«Μας καταγγείλατε ότι τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, ενοχλείστε που αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί το έργο της και τηρεί τις δεσμεύσεις της, έχετε ακόμα 3,5 χρόνια για να το συνηθίσετε, κάντε πολλή υπομονή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εγώ το 2018 έλεγα να πάει ο κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ το 2022, αυτή είναι η διαφορά υπευθυνότητας, ήταν εύκολο να κάνω να κάνω πλειοδοσία» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας πάντα, όπως είπε, απουσιάζει από την αίθουσα της Βουλής όταν μιλάει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Αναφερόμενος σε απόσπασμα από την ομιλία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να διαβάσει το βιβλίο του, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Μας είπε να δώσουμε λέει τα μεγάλα πλεονάσματα και να πάρουμε τα εργασιακά. Αλήθεια, έτσι προέκυψαν τα πλεονάσματα; Γι’ αυτό δεν θέλατε ποτέ την επαναδιαπραγμάτευση των ψηλών πλεονασμάτων;» είπε.

«Ίσως αυτή η συζήτηση για το 2015 πρέπει να γίνει, να σας έχουμε και τους δύο μαζί στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε εκείνο το αμαρτωλό 6μηνο» πρόσθεσε και κατέληξε με μία πρόταση: «Μιας και αύριο ετοιμάζεστε να συζητήσετε στην Πολιτική Επιτροπή κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά αυτά τα 4 χρόνια, προτείνω εξέταση κατ΄ αντιπαράσταση με τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσίπρα».