Κ. Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Στόχος μας η γρήγορη σύγκλιση με τις πιο προηγμένες χώρες της ΕΕ

«Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, καθώς συμπληρώσαμε 50 χρόνια Δημοκρατίας, από τη γρήγορη σύγκλιση με τις πιο προηγμένες χώρες της Ένωσης στους μισθούς, αλλά και στους θεσμούς, στην πιο αποτελεσματική κρατική λειτουργία, στην πιο παραγωγική οικονομία, στις θεσμικές αλλαγές αλλά ναι και στις ατομικές συμπεριφορές» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται με άλλα λόγια για μία μάχη τολμηρών μεταρρυθμίσεων που ήδη δίνει η Ελλάδα προκειμένου να απαλλαγεί από τα «φρένα» τα οποία την κράτησαν πίσω εδώ και δεκαετίες. Τη φοροδιαφυγή καιτις πολεοδομικές αυθαιρεσίες μέχρι τη βία στα γήπεδα και τις γειτονιές, από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και τα πολλα εκπαιδευτικά κενά μέχρι τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Μιλάω για προβλήματα τα οποία προφανώς και δεν ξεπερνιούνται με μία απόφαση ή με ένα νόμο. Που απαιτούν χρόνο, καθώς η λύση τους συχνά υπερβαίνει και τους εκλογικούς κύκλους. Απαιτούν όμως και επιμονή» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.