Κ. Μητσοτάκης: Κοινό το όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συμφώνησε με την αναφορά του κ. Βούτσιτς στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας την πλάτη του άλλου» και πρόσθεσε: «Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σέρρες: Πολύωρη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες σε πυρκαγιά σε ξυλουργείο
17 Απριλίου, 2025
Κ. Δημογλίδου για βεγγαλικά: Έχουν γίνει πάνω από 12.000 έλεγχοι ήδη σε όλη την επικράτεια – Καλύτερη η εικόνα φέτος
17 Απριλίου, 2025
Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων 21χρονος, θύμα τροχαίου
17 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους τις ημέρες του Πάσχα καλεί τους κατοίκους ο Δήμος
17 Απριλίου, 2025
Κατασχέθηκαν 60 κιλά εκρηκτικών υλών και 93 κιλά δυναμίτες σε Κάλυμνο και Κω
17 Απριλίου, 2025
Βολές κατά της κυβέρνησης για τον χάρτη του «Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού» από την αντιπολίτευση
17 Απριλίου, 2025
«Με τίτλο «15 μήνες αλλάΖΟΥΜΕ την ΑΘΗΝΑ», η έκδοση της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα…»…
17 Απριλίου, 2025
Απεργίες και καθυστερήσεις στο Γκάτγουικ και τα τρένα ενόψει Πάσχα
17 Απριλίου, 2025
Τουρκία για ελληνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: «Δεν έχει νομική ισχύ – Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
17 Απριλίου, 2025
Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενόψει Πάσχα
17 Απριλίου, 2025