Κ. Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση η διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Χαιρετισμό στην τελετή για τη θεμελίωση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, η οποία έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, απήθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως το κράτος θα στηρίζει το έργο του Ιδρύματος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αυτή η προσπάθεια έρχεται να συμπληρώσει τη σχεδόν 30χρονη προσπάθεια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο, όπως είπε, έχει σώσει στην κυριολεξία χιλιάδες ζωές.

«Χρειάζονται και δότες και σύστημα και διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκπόνηση ενός συστήματος μεταμοσχεύσεων «που θα εξασφαλίσει την πολιτεία με έναν ασφαλή οδηγό ανάπτυξης». «Στην προσπάθεια που εγκαινιάσαμε έχουμε αντίπαλο τον πολύ μικρό διαθέσιμο αριθμό μοσχευμάτων. Είναι απαράδεκτη η σημερινή κατάσταση και πρέπει να αναστραφεί. Θα το αλλάξουμε. Είναι προσωπική μου δέσμευση. Θα προχωρήσουμε στην διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμου Μεταμοσχεύσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος και στάθηκε ιδιαίτερα στον εμπλουτισμό του μητρώου δωρητών. Όπως παρατήρησε, το κράτος θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ενώ στο μητρώο θα εγγραφούν και οι βουλευτές.

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τα λόγια του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος έχει περιγράψει τον δικό του αγώνα, υπογραμμίζοντας πως όλες τις πολιτικές διαφορές τις σκεπάζει το μεγάλο ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. «Είναι η συγκλονιστική εμπειρία ενός πολιτικού μου αντιπάλου, του Δημήτρη Στρατούλη. Χαιρετίζω τη διακομματικά παρουσία όλων των κομμάτων, οι διαφορές μας δεν μπορεί να είναι πολιτικές. Όλες τις διαφορές τις σκεπάζει το μέγα ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. Αυτό πρέπει να μας ενώνει παντού και πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος συνολικά στο έργο του Ιδρύματος Ωνάση, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στην ελληνική κοινωνία συγκλίνουν τρία ρεύματα με βαθιές ρίζες: Αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης της κοινωνίας των πολιτών, η προθυμία της πολιτείας να συνεργαστεί με ιδιώτες και ιδρύματα εκεί που οι κρατικές δομές δεν επαρκούν, και μία παραδοση εθνικής ευεργεσίας.

«Σε αυτήν την ξεχωριστή παράδοση εγγράφεται και η παράδοση του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο Ωνάσης αφιέρωσε τη μισή του περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς. Το όραμά του συνεχίζουν πανάξια οι ανθρωποι του Ιδρύματος, συνδέοντάς το πάντα με τις ανάγκες των καιρών και προδίδοντας περιεχόμενο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς στνη υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Αρκεί να θυμηθούμε πόσα Ελληνόπουλα χωρίς οικονομικά μέσα ξεκίνησαν με υποτροφίες του Ιδρύματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τα συγχαρητήριά του για τη δημιουργία του Ωνάσειου Κέντρου Μεταμοσχεύσεων. Εναν πυλώνα, όπως τον χαρακτήρισε, ολιστικής προσέγγισης ενός σοβαρού και σύνθετου προβλήματος, που ξεκινά από τη μαζική δωρεά οργάνων και φτάνει στις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις μίας επέμβασης όπως είναι η μεταμόσχευση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φιντάν: Απαράδεκτο το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατέθεσε στον Εφέτη ανακριτή η σταθμάρχης των Νέων Πόρων
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ξένοι ηγέτες, αξιωματούχοι του ΟΗΕ καταδικάζουν το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Χαμόγελα στη ΜΕΘ Παίδων για την 14χρονη και τους γονείς της – Νοσηλευόταν τραυματισμένη από πτώση από βυτιοφόρο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη 20χρονου στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση μισθών και θέσεων στην αγορά εργασίας το 2024
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κεραμέως: Επεκτείνεται εκ νέου το πρόγραμμα απασχόλησης «55+»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κίνα για Γάζα: Διευθέτηση με βάση τη λύση των δύο κρατών
5 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Είναι σαφές ότι έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός
5 Φεβρουαρίου, 2025