Κ. Νοτοπούλου στο newsique: «Επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας»

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη μεσαία τάξη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή απαρτίζεται από ανθρώπους του μόχθου, αυτούς που αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησής τους, τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μεροκάματο, τους αγρότες και τους επιστήμονες. Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λίγες ώρες μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εκφράζει τη βεβαιότητά της για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες αλλά και για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα αναλάβει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στο κοινωνικό σώμα η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στη συνέντευξή της στο newsique.gr αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε στη ΔΕΘ να εξαπατήσει για μία ακόμη φορά τους πολίτες ανακοινώνοντας μέτρα που στην πλειονότητά τους εφαρμόζονται και σημειώνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης ασκεί μία ταξική πολιτική υπέρ των λίγων και πλούσιων. Τονίζει ότι η κοινωνία υποφέρει από την ακρίβεια και επιμένει ότι η χώρα χρειάζεται μία νέα αρχή με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή καθώς ο πρωθυπουργός δείχνει πως ζει σε έναν δικό του παράλληλο κόσμο περιφρονώντας τη βούληση των πολιτών. Ως εκ τούτου, προσθέτει, η φετινή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης πορείας για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία.

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά

 

Κυρία Νοτοπούλου ποιο ήταν κατά τη γνώμη σας το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος σας κατά τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ; 

Ότι ως χώρα χρειαζόμαστε μια νέα αρχή, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Ότι χρειάζεται μια επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Μια άλλη πολιτική πρόταση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κυρίαρχο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που δημιούργησαν οι πολλαπλές κρίσεις, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση. Μια ανασφάλεια που η κυβέρνηση της ΝΔ πολλαπλασίασε και τη μετέτρεψε σε φόβο με τις ακραία μεροληπτικές πολιτικές που εφαρμόζει προς όφελος των λίγων και ισχυρών. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό, αποτελεσματικό αλλά και ανθρώπινο κράτος, όπου δεν θα ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι, απέναντι στο αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος και αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του δήθεν επιτελικού κράτους. Χρειάζεται η χώρα να αλλάξει τροχιά, για ένα κράτος δίκαιο στον πυρήνα του, που δεν θα επιτρέπει στους ισχυρούς να το εκμεταλλεύονται ως λάφυρο. Χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος, γιατί κανένα τέχνασμα επικοινωνίας δεν μπορεί σήμερα να καλύψει το κενό ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία.

 

Η φετινή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης πορείας για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί βέβαιη  την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές. Με ποιους θα κυβερνήσετε;

Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές θα σημάνει προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα και όχι νέες εκλογές, εκλογικές περιπέτειες και εκβιασμούς που υπόσχεται και επιχειρεί να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης. Σε αυτές τις εκλογές η λαϊκή ετυμηγορία θα εκφραστεί από το πλέον αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική. Υπάρχει στη χώρα μας μια μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, η οποία είναι πλειοψηφική. Αυτό το ιστορικό πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα είναι η σύγχρονη δύναμη αλλαγής και είναι η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που θα αναλάβει για μια ακόμη φορά να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να επουλώσει τις πληγές που προκαλεί στο κοινωνικό σώμα η περίοδος διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

 

Πιστεύετε ότι μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δεθ επαναπροσδιορίζεται η σχέση του κόμματος σας με τη μεσαία τάξη;

Η σχέση μας με την μεσαία τάξη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του κόμματός μας συνεχώς, καθώς  για εμάς η μεσαία τάξη είναι οι άνθρωποι του μόχθου, αυτοί που αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησής τους, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για τη διασφάλιση του καθημερινού μεροκάματου. Αυτήν τη μεσαία τάξη το 2019 ο κ. Μητσοτάκης την εξαπάτησε τάζοντας λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια. Όμως, η ελληνική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια βαθιά ύφεση, στασιμότητα μισθών, μείωση εισοδημάτων ακόμη και πριν την πανδημία και πλέον μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, των μισθωτών, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών. Και αντί για ασφάλεια, ο μέσος πολίτης βιώνει μια πρωτοφανή αίσθηση γενικευμένης ανασφάλειας με τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και του ΕΣΥ μεσούσης της πανδημίας, την παταγώδη αποτυχία του δήθεν «επιτελικού κράτους», όπως τη ζήσαμε όλοι και όλες, δυστυχώς, το φετινό καλοκαίρι. Ενώ υπουργοί του αποκαλούν «ζόμπι» την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Κανένα τέχνασμα επικοινωνίας δεν μπορεί σήμερα να καλύψει το κενό ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία», σχολίασε η κυρία Νοτοπούλου.

Κυρία Νοτοπούλου γιατί λέτε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είναι αποκομμένος από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε νέα φτωχοποίηση, η ανεργία μεγαλώνει, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, ο πρωθυπουργός αυτοθαυμάζεται και αυτοσυγχαίρεται για το πώς διαχειρίστηκε με «επιτυχία» τις κρίσεις. Αφού στοχοποίησε τους νέους ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοϊού, αφού τους κυνήγησε στις πλατείες, αφού τους στέρησε την εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια, επιχειρεί για ακόμη μια φορά να τους εξαγοράσει. Από τα προπληρωμένα βάουτσερ, σε μια χυδαία προσπάθεια εξαγοράς τους με… gigabytes. Οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη δεν τον ενημέρωσαν ότι με data και ρεπό αντί για αξιοπρεπείς μισθούς και εργασία δεν βγαίνει ο μήνας; Προσπαθεί μονίμως να παρουσιάσει μια ριζικά διαφορετική εικόνα, από αυτή που υπάρχει και την οποία βιώνουν δυστυχώς οι πολίτες. Αυτό έπραξε και στην πρόσφατη παρουσία του στη ΔΕΘ. Αν αυτό δεν είναι εικονική πραγματικότητα, τότε τι είναι;

 

Οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη δεν τον ενημέρωσαν ότι με data και ρεπό αντί για αξιοπρεπείς μισθούς και εργασία δεν βγαίνει ο μήνας;

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν είναι αρκετά;

Ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε νέα μέτρα προς ανακούφιση των πολιτών.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους πρόκειται είτε για επανάληψη μέτρων που ήδη ισχύουν, είτε για μέτρα που παρατείνονται για λίγους μήνες, είτε για μέτρα που έχουν ήδη προϋπολογισθεί και ανακοινωθεί ξανά στο παρελθόν, με τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απλώς να τα επαναλαμβάνει. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι 3,4 δισ. από τα οποία τα νέα μέτρα κοστολογούνται σε 404 εκατ. ενώ τα μέτρα που ήδη ίσχυαν είναι 2,6 δισ. ευρώ και οι επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων περίπου 460 εκατ. ευρώ. Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ προσπάθησε να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τους πολίτες, ανεπιτυχώς βέβαια. Δεν εξήγγειλε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την κοινωνική και οικονομική ανάταξη, πέρα από όσα ήδη εφαρμόζονται. Αυτά όμως είναι ανεπαρκή και έχουν αποτύχει, αφού εκτός της ανεπάρκειας τους, τα περισσότερα ευνοούν τους λίγους και δεν διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Πρόκειται για μέτρα που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα ευνοήσουν λίγους και τα υψηλότερα εισοδήματα.

 

Ευνοούν τη μεσαία τάξη για την οποία ο κ. Μητσοτάκης ύψωσε προεκλογικές σημαίες;

Κάποια στιγμή θα είναι χρήσιμο για τον πολιτικό διάλογο να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης τι εννοεί όταν αναφέρεται στη μεσαία τάξη, γιατί έχω την εντύπωση ότι τα έχει κάπως μπερδεμένα. Μερικές φορές δείχνει να εννοεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ίσως επειδή αυτός είναι ο στόχος των πολιτικών που εφαρμόζει, να τους φτωχοποιήσει όλους. Σε κάθε περίπτωση όχι, δεν ευνοούν τη μεσαία τάξη τα μέτρα που εξήγγειλε. Ο κύριος Μητσοτάκης ασκεί μια ξεκάθαρη ταξική πολιτική υπέρ των λίγων και πολύ πλούσιων Ελλήνων. Αυτό φαίνεται καθαρά από τους τελικούς αποδέκτες των μέτρων. Τα δειλά και ανεπαρκή μέτρα ανακούφισης που πήρε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν στόχο απλά να αποφύγουν και να μετριάσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάταξη και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, ούτε για τη διεύρυνση  της παραγωγικής βάσης. Η ίδια η ΓΣΕΒΕΕ με ανακοίνωσή της θεωρεί τα μέτρα ανεπαρκή. Το πλήγμα που δέχτηκαν από την πανδημία και τα lockdown οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πολύ μεγάλο για να θεραπευτεί «με ασπιρίνες».

 

Ο κύριος Μητσοτάκης ασκεί μια ξεκάθαρη ταξική πολιτική υπέρ των λίγων και πολύ πλούσιων Ελλήνων

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι αντιπροτείνει για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων;

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη, να παραμερίσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και να αναλάβει επιτέλους, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες:

  • Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά.
  • Να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις.
  • Να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys της ΝΔ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά επιβεβαιώνει ότι με τις πολιτικές του ο κ. Μητσοτάκης κάνει το βίο αβίωτο για χιλιάδες ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά και εργαζόμενους. 

 

Τι μηνύματα εισπράττετε από τούς πολίτες για την ακρίβεια;

Η κοινωνία υποφέρει. Δυσκολίες δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι άνεργοι πλέον ή οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Βλέπουμε μια νέα φτωχοποίηση της κοινωνίας. Οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν. Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει επισήμως την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η μεγάλη αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αποτυπώνει τις εκρηκτικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, σε καύσιμα και στο κόστος ενέργειας. Ανατιμήσεις που ροκανίζουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ναρκοθετούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει και τα ευρήματα της έρευνας κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκε και στην οποία αποτυπώνεται υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων που αύξησε ήδη τις τιμές του το προηγούμενο διάστημα αλλά και υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων που θα αυξήσει τις τιμές του το επόμενο διάστημα. Όταν λοιπόν οι αριθμοί συμφωνούν με την πραγματικότητα, είναι η ώρα η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις εμμονές της περιμένοντας την αυτορρύθμιση της αγοράς και να παρέμβει αποφασιστικά για να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική δραστηριότητα.

 

Βλέπουμε μια νέα φτωχοποίηση της κοινωνίας. Οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν

 

Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, λέτε. Τι άλλο θα περιμένατε από την κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση δείχνει να μην έμαθε τίποτα από την πανδημία και επιμένει να κάνει τα ίδια λάθη. Ανοίγει τα σχολεία για 2η χρονιά όπως έκλεισαν. Με πολυμελή τμήματα και τις ίδιες δυσμενείς συνθήκες, χωρίς να διασφαλίζει την απαραίτητη διενέργεια ελέγχων και την ικανοποιητική καθαριότητα των σχολείων, κόντρα στις ανησυχίες και στις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ειδικών επιστημόνων που προειδοποιούν ότι αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών παραγόντων, σε έξαρση της πανδημίας και πολύ σύντομα στο κλείσιμο των σχολείων. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής σύμφωνα με το οποίο τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τις οικογένειες και τους εργασιακούς χώρους. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό είναι επικίνδυνο και μπορεί να δώσει και περισσότερα από 100 κρούσματα για κάθε τμήμα μέσα στην κοινότητα αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί. Η προστασία της υγείας και της ζωής των παιδιών και των εκπαιδευτικών θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει στάση, να αξιοποιήσει τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ειδικών επιστημόνων, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους τοπικούς φορείς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση δείχνει να μην έμαθε τίποτα από την πανδημία. Ανοίγει τα σχολεία για 2η χρονιά όπως έκλεισαν», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς κινήθηκε φέτος ο τουρισμός;  Η αλλαγή στο υπουργείο Τουρισμού τι σηματοδοτεί;

Ο ελληνικός τουρισμός, μετά από ένα χαμένο πρώτο εξάμηνο, κινήθηκε ικανοποιητικά εμφανίζοντας ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης. Όχι όμως ως αποτέλεσμα κάποιων κυβερνητικών επιλογών αλλά λόγω της δυναμικής που είχε αναπτύξει ο ελληνικός τουρισμός, της ικανότητας των ανθρώπων του να παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και της μοναδικότητας των προορισμών μας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα υπεραισιόδοξο μήνυμα ως προς τα οικονομικά μεγέθη της φετινής σεζόν, προκειμένου να κρύψει τις δικές της αστοχίες. Το μόνο success story της, είναι στην επικοινωνία και την προπαγάνδα. Η αλλαγή άλλωστε στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αν μη τι άλλο δεν συνάδει με τις υπερφίαλες εκτιμήσεις των κυβερνητικών για την επίτευξη των στόχων. Είτε πάντως είναι τιμωριτική, είτε όχι, δεν αλλάζει ο κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός που έχει βάλει στο στόχαστρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, χωρίς κανένα όραμα για την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και ρεαλιστές. Να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα και πώς αυτά διαχέονται σε όλες τις επιχειρήσεις του τουριστικού οικοσυστήματος. Πώς τα έσοδα διαμοιράζονται τόσο στις μεγάλες, όσο και στις μικρές επιχειρήσεις, στους δημοφιλείς προορισμούς και μη. Τα αισιόδοξα μηνύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου δεν είναι πιθανώς αρκετά για να καλυφθεί το κενό και να μπορούμε να μιλάμε για βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, που θα χρειαστούν πραγματική στήριξη για να επιβιώσουν.

 

Το μόνο success story της κυβέρνησης είναι στην επικοινωνία και την προπαγάνδα

 

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι λέει γι’ αυτό;

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσεις τους πολίτες να εμβολιαστούν παρά τα εκατομμύρια ευρώ που μοίρασε στα ΜΜΕ και τώρα επενδύει στον διχασμό της κοινωνίας στρέφοντας το έναν εναντίον του άλλου. Η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Με την πλειοψηφία του πληθυσμού να μην έχει εμβολιαστεί ακόμη, είτε από άποψη είτε από φόβο, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας μοιάζει ανέφικτος στόχος. Τα μέτρα επιβολής, η υποχρεωτικότητα ή τα αντικίνητρα σε ανεμβολίαστους, όχι μόνο δεν θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος και αρνητικών εξελίξεων, με τη διασπορά μιας γενικευμένης κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφής: Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δικής τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι να εμβολιαστούν. Οι απειλές και ο διχασμός όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού αλλά θα δημιουργήσει πολύ σύντομα μια εκρηκτική και διχαστική κοινωνική σύγκρουση.

 

Τι σηματοδοτεί η φετινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη;

Η φετινή παρουσία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την έναρξη  της μεγάλης πορείας για την ανατροπή του πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία, σηματοδοτεί μια νέα αρχή με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, αφού έχουν διαψευσθεί όλοι οι προεκλογικοί ισχυρισμοί, τα προεκλογικά ψεύδη του κ. Μητσοτάκη. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν διαθέτουν την πολιτική πρόταση που χρειάζεται η χώρα για την έξοδο από την κρίση αλλά ούτε και τη διαχειριστική επάρκεια για ένα τέτοιο εγχείρημα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού έκανε την αυτοκριτική του μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, μέσα από έναν μακροχρόνιο, εποικοδομητικό διάλογο και συγχρόνως με την κομβική συλλογική μας απόφαση για τη διεύρυνση, με στόχο τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς, είναι έτοιμος να απευθυνθεί και πάλι στους πολίτες με σεβασμό, αυτοπεποίθηση και την απαιτούμενη πειστικότητα. Πολύτιμο εφόδιο είναι η νέα μας Πολιτική Πρόταση για τη χώρα και τον λαό μας.

 

«Δεν διαθέτουν την πολιτική πρόταση που χρειάζεται η χώρα για την έξοδο από την κρίση αλλά ούτε και τη διαχειριστική επάρκεια για ένα τέτοιο εγχείρημα», υποστήριξε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πιστεύετε ότι η φθορά της κυβέρνησης θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές;

Το καλοκαίρι αποτέλεσε μία τομή καθώς σηματοδότησε την έναρξη της αποδρομής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία φαίνεται ότι είναι και ταχύτατη. Το εάν και πότε θα προσφύγει σε κάλπες ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δείχνει πλέον ανοιχτά την αμφισβήτησή της προς την κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν αρκεί μόνο η επικοινωνία και εξακολουθεί να διαχειρίζεται όλα τα θέματα στο πεδίο της επικοινωνίας και μόνο.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εάν δεν είναι αυτοδύναμος, θα πάμε σε δεύτερες κάλπες. Αυτό δείχνει πως είναι σίγουρος για την πρωτιά του…

Το μόνο που δείχνει αυτή η δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη είναι ότι ζει σε ένα παράλληλο δικό του κόσμο που τον κάνει να χαίρεται, καθώς και τη βαθιά του περιφρόνηση για τη βούληση των πολιτών. Με τη δήλωση του δείχνει ότι τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν τον λαό και τη χώρα και όχι το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει την πολυτέλεια χειρισμών μετά από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.  Θα είναι αδύναμος και απομονωμένος. Τα σημάδια μεταστροφής στην κοινωνία είναι ορατά. Η Πολιτική Δύναμη που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ευχέρεια χειρισμών για τη διακυβέρνηση της χώρας κατά την επόμενη μέρα θα είναι ο ΖΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία