Κ. Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε ΠτΔ – Ο «ρόλος» του κοροναϊού – Τι έγινε με τον Π. Παυλόπουλο (vids)

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέλαβε σήμερα τα νέα της καθήκοντα, μετά την ορκωμοσία της στη Βουλή των Ελλήνων.
Στις 11.40 το πρωί ξεκίνησε το τελετουργικό της ορκωμοσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Στις 11.45 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου όντας στην έδρα, με το χέρι της στο Ευαγγέλιο, αναφώνησε τον κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενο θρησκευτικό όρκο, που έχει ως εξής: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

«Άξια» φώναξαν με μία φωνή οι παριστάμενοι στην αίθουσα της Ολομέλειας, χειροκροτώντας θερμά τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κατόπιν υπεγράφη από την ίδια, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας.

Η ορκωμοσία στη Βουλή:

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την κατάθεση στεφάνου.

Η υποδοχή από τον Π. Παυλόπουλο και οι ατάκες

Εν συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την παράδοση-παραλαβή. Εκεί την υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Δείτε πως την καλωσόρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και την ομιλία της κυρίας Σακελλαροπούλου:

Πως την υποδέχθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Την κυρία Σακελλαροπούλου περίμενε στο περιστύλιο της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως ήταν λογικό, λόγω του κοροναϊού δεν υπήρξαν χειραψίες και αγκαλιές, παρά μόνο… χαμόγελο.