Κ. Σκρέκας: Το FSRU Αλεξανδρούπολης ενισχύει την εθνική ασφάλεια και την τοπική οικονομία

«Η Αλεξανδρούπολη έχει μετασχηματιστεί σε ενεργειακή πύλη εισόδου στη Νοτιανατολική Ευρώπη, με τα έργα υποδομών που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία και προσδοκούμε να στηρίξουμε περαιτέρω την μεταποίηση και την παραγωγική βάση της περιοχής, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ευημερία και ευζωία για τους κατοίκους της περιοχής».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σε δήλωσή του στο πλαίσιο του East Macedonia & Thrace Forum, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τη City Hub Events του ομίλου Alter Ego σε συνεργασία με την Tsomokos Communications.

Ο υπουργός, στην ομιλία του από το βήμα του φόρουμ, υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, ενώ σε ό,τι αφορά την περιοχή, υπογράμμισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ενδυνάμωση του υποδείγματος της τοπικής οικονομίας «που θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε πολλές θέσεις εργασίας υψηλά αμοιβόμενες» όπως είπε.

Ο υπουργός υπογράμμισε την σημασία της ενεργειακής μετάβασης -που στον πυρήνα της έχει την Ανατολική Θράκη και την Αλεξανδρούπολη- ως παράδειγμα μετασχηματισμού της οικονομίας ενός τόπου και ανέφερε ότι τα σχέδια για το μέλλον δημιουργούν νέες ευκαιρίες και ενδεικτικά σημείωσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες της περιοχής, όταν ολοκληρωθεί η πράσινη μετάβαση, θα χρησιμοποιηθούν με πράσινο υδρογόνο.

«Ακόμη και η ισχυροποίηση των ενόπλων δυνάμεων περνάει μέσα από ισχυρή οικονομία. Μια χώρα χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει με τον τρόπο που πρέπει τις ένοπλες δυνάμεις της» σημείωσε ο υπουργός, ορμώμενος από την ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, που προηγήθηκε.