Κ. Ζαχαριάδης στο newsique: Το όνομα πρέπει να εκφράζει αυτό που συλλογικά επιδιώκουμε

Συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε τη Δευτέρα (10/02) στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό στην συνεδρίαση της Πoλιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει να υπάρξει προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται Brand και αυτό που απομένει να φανεί είναι εάν θα εισηγηθεί το Προοδευτική Συμμαχία, ή έναν τίτλο που θα περιλαμβάνει και τον όρο “Πράσινη” για να υπενθυμίζει και το οικολογικό στίγμα του κόμματος. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κληθείς να σχολιάσει την «ονοματολογία» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «είναι κενοί περιεχομένου οι τίτλοι και τα ονόματα; Πιστεύω πως όχι! Η συζήτηση που γίνεται και καλώς είναι ευρεία, γίνεται διότι πάντα οι ονομασίες συμπυκνώνουν περιεχόμενο. Είμαστε μπροστά σε ένα συνέδριο που είναι ΚΑΙ συνέχειας ΚΑΙ τομής».

Όσον αφορά το όνομα που θα προσθεθεί, ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει: «Η προσθήκη στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράζει αυτό το οποίο συλλογικά επιδιώκουμε μέσω της μετεξέλιξης, της διαρκούς ωρίμανσης και της κοινωνικής εμβάθυνσης του κόμματος στον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό πόλο. Επιδιώκουμε να “παντρεύει” το οραματικό μας πλαίσιο, να αντιπροσωπεύει τα προοδευτικά, αριστερά, κεντροαριστερά, οικολογικά και πράσινα ρεύματα του ευρύτερου χώρου μας, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεκδικήσεις και τις ανησυχίες των πολιτών και της νεολαίας».

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως: «ο νέος τίτλος σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, όπου ο πλούτος ιδεών και η πολιτική μας απεύθυνση μπολιάζονται με την κοινωνική πλειοψηφία, τις συλλογικότητες, τα διλήμματα και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους πρέπει και μπορεί να έχει συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο, που προκύπτει μέσα από τη διαβούλευση. Είναι μια διαδικασία που έρχεται να προστεθεί σε όσες δημιουργικές διεργασίες αναπτύσσονται με ορίζοντα το συνέδριο. Και σε αυτό όλες και όλοι μας πρέπει να είμαστε ενεργά συμμέτοχοι».

-Ad-