ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Δεν θα ανεχθούμε να συμβεί το παραμικρό στο ΣΕΦ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τέταρτο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναίκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά τον ορισμό των διαιτητών για τον τέταρτο τελικό της BasketLeague μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σε δηλώσεις που παραχώρησε δήλωσε πως «θα είμαι στο ΣΕΦ και θα μετράω ένα-ένα τα υβριστικά, να δω αν θα διακοπεί το ματς». Λίγη ώρα αργότερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ζητά από τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

«Ήρθαμε να δούμε εδώ τα κατσαρολικά πώς τα κάνουν, για να καταλάβουμε πώς βγαίνουν οι κληρώσεις των διαιτητών. Για να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στο πώς σφυρίζει π.χ η κυρία Τσαρούχα όταν κάνει κάπως ο Ναν ζητώντας ένα φάουλ και παίρνει τεχνική ποινή και κάνοντας ακριβώς την ίδια κίνηση ο Γκος δεν παίρνει τεχνική ποινή.

Θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι τα κριτήρια, έγινε μέσα η κλήρωση, έχουν βγει τρεις διαιτητές. Θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούν αυτή τη φορά στο ύψος των απαιτήσεων ενός τόσο κρίσιμου αγώνα.

Από εκεί και πέρα δεν είναι τόσο αυτά, είναι και το κομμάτι της καταγραφής των υβριστικών, γιατί εγώ ξέρω ότι την 5η φορά πρέπει να σταματήσει ο αγώνας. Γιατί δεν τα καταγράφουν. Ο αγώνας ξεκινάει μία ώρα πριν όταν ξεκινάει ο αγώνας και τελειώνει μία ώρα μετά. Είμαι πολύ περίεργος. Αύριο θα καταγραφούν τα υβριστικά συνθήματα; Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι διατεθειμένος να μείνει εντός αγωνιστικού χώρου. Τα σφυρίγματα; Θα μπορούσα εγώ με τα πράσινα γυαλιά μου να τα βλέπω έτσι, θα μπορούσε κάποιος άλλος με τα κόκκινα να τα δει διαφορετικά. Αλλά τον κανονισμό πρέπει να τον ακολουθούμε όλοι μας. Άρα, θα καταγραφούν όλα τα υβριστικά συνθήματα; Θα διακόψει, όποιος διαιτητής, στο 5ο (σ.σ σύνθημα) να αδειάσει το γήπεδο; Θα διακόψει στο 6ο ή στο 7ο, όποτε λέει ο κανονισμός;

Εγώ εκεί θα είμαι και θα τα μετράω ένα-ένα. Και ελπίζω με παρουσία εισαγγελέα. Επίσης, ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να φύγουμε και εμείς μία φορά από το ΣΕΦ στο τέλος του αγώνα, γιατί εγώ έχω χρειαστεί δύο φορές να φύγω στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό δεν θα γίνει αύριο. Περιμένω και από την πολιτεία, πρωτίστως, αλλά και από τον Ολυμπιακό, να σεβαστεί τους φιλοξενούμενους του. Όπως κάνει ο Παναθηναϊκός».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται:

«Εν όψει του αυριανού τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος της Stoiximan BasketLeague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR καλεί την ΚΑΕ Ολυμπιακός και όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έχει πολλάκις αποδείξει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στον χώρο του μπάσκετ με άριστα αποτελέσματα και το ίδιο περιμένει να διαπιστώσει από όλους τους φορείς.

Καλούμε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Γιώργο Σκινδήλια και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών και όλων των μελών της αποστολής μας.

Να πράξουν το αυτονόητο, ό,τι δηλαδή κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού απολαμβάνει υποδειγματική φιλοξενία και όποτε κερδίζει μπορεί και πανηγυρίζει μέσα στο παρκέ δίχως να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Να πράξουν το αυτονόητο, ώστε σε περίπτωση νίκης μας στο αυριανό ματς, τα μέλη της αποστολής μας να μην υποχρεωθούν να φύγουν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, προκειμένου να αποφύγουν κροτίδες, δυναμίτες και κάθε λογής κινδύνους κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε να συμβεί το παραμικρό στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών, προπονητών και των μελών της αποστολής μας, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στο ίδιο γήπεδο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!
Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν χώρο στο μπάσκετ γι’ αυτό και άπαντες πρέπει να αναλάβουν άπασες τις ευθύνες τους».