Καύσωνας ξανά: Από Πέμπτη τα χειρότερα, πάνω από 40 βαθμούς – Δείτε τις περιοχές

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα, στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι λίγο πριν τις 14:00 και ήταν ίση με 39,7 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη έως και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 33, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 34.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Από Πέμπτη τα χειρότερα

Ένα νέο ισχυρό θερμό κύμα αναμένεται να πλήξει την χώρα από την Πέμπτη (1/8) σπρώχνοντας το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος να εκτιμάται πως θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (3-4/8) προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΥΠΕΞ Σουηδίας: «Συγκλονισμένοι και αποτροπιασμένοι από την επίθεση σε σχολείο»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Άνδρας καταγγέλθηκε από δυο πρώην συντρόφους του για ενδοοικογενειακής βία
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Αγά Χαν
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Interview: Το 77% πιστεύει πως υπάρχει συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρναούτογλου: Σταμάτησα να μιλώ στους ρεπόρτερ στον δρόμο γιατί μου είπανε ψέματα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιπρόεδρος του PES Group στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ο Χάρης Δούκας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δυτική Όχθη: Δύο παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια σπιτιού που ανατίναξε ο ισραηλινός στρατός
5 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία – Δύο νεκροί
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ «παγώνουν» τη βοήθεια προς την πολυεθνική αστυνομική δύναμη στην Αϊτή
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η συγκινητική εξομολόγηση του Α. Κανάκη για την απώλεια του Αντώνη Παραρά
5 Φεβρουαρίου, 2025