Και… επίσημα νέες εκλογές 2023 – Η ημερομηνία και η διαδικασία

Στο προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18:30 το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να δει την πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα λάβει από την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρίτη διερευνητική εντολή, ολοκληρώνοντας την διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επέστρεψε άμεσα, ανοίγοντας το δρόμο για την σύγκληση και την άμεση διάλυση της Βουλής, που οδηγεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων. Την επιστρέφω τη διερευνητική εντολή”, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γίνουν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.