Καιρός: 3.500 κεραυνοί το πρωί της Τετάρτης (pics)

: Ισχυρές και εκδηλώνονται κατά τόπους από αργά το βράδυ της Τρίτης 19/11 με τα εντονότερα φαινόμενα, όπως αναμενόταν, να σημειώνονται στη Δυτική Ελλάδα.

Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές του μετεωρολογικού μας σταθμού στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου σε διάστημα 3 ωρών (06:50 – 09:50) έπεσαν 104 χιλιοστά βροχής.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 20/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 10:00 το πρωί έχουν καταγραφεί 3.500 κεραυνοί εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 21/11 νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα Νοτιοδυτικά.

-Ad-