Καιρός: Αλλαγή σκηνικού και χιόνια σε περιοχές έκπληξη

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Δείτε σε ποιες περιοχές θα δούμε χιόνια…

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να λείψουν και λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο ενώ από εβδομάδα θα δούμε και χιόνια.

Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την αρχή της νέας εβδομάδας και κυρίως την Τρίτη, οπότε και θα θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Κύρια χαρακτηριστικά η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα και επιτέλους τα χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γίνει αύριο ο Αγιασμός των Υδάτων ημέρα των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στα νότια κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα στην Αττική σύμφωνα με το meteo αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό

Μεταβολή του καιρού, αναμένεται όπως είπαμε, από Δευτέρα οπότε και θα αρχίσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τοπικές νεφωσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά. Βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοδυτικά πιθανώς και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ που από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν μέχρι τα 6 μποφόρ.

Καιρός: Κρύο και χιόνια

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος σε όλη τη χώρα με περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αφού οι άνεμοι από την Τετάρτη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και τοπικά μέχρι και 8 μποφόρ.

Θεοφάνεια: Άνοιξη με ήπιες θερμοκρασίες

Την Παρασκευή των Θεοφανίων αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 15, στην Στερεά από 1 έως 18, στην Πελοπόννησο από 1 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 15, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 16, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και κάτω από τα 1000 μέτρα την Τρίτη, οι περιοχές

Με καλό καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων, ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, επιδείνωση θα έχουμε την Τρίτη από τα Δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Εντονα φαινόμενα θα έχουμε και στα ανατολικά νησιωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Χιόνια αναμένονται την Τρίτη και κάτω από τα 1000 μέτρα στην βόρεια Ελλάδα όπως σε Φλώρινα, αλλά και στην Λάρισα.

Ανήμερα πάντως των Θεοφανίων ο καιρός θα είναι καλός. Ηλιοφάνεια θα έχουμε παντού εκτός από τα ανατολικά ησιωτικά όπου θα παρατηρηθούν χαμηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 11 με 12 στα βόρεια και στους 17 στα νότια.

Στην Αττική την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες ομίχλες αλλά θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι επίσης καλός με κάποιες τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 16 στα κεντρικά στους 10 με 13 στα βόρεια και στους 16 στα νότια.

Την Κυριακή στα ίδια επίπεδα του Σαββάτου και την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στα κεντρικά, στους 12 στα βόρεια και στους 16 στα νότια.

Τη Δευτέρα συννεφιές θα έχουμε από τα Δυτικά και θα δώσουν βροχές από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στα κεντρικά, στους 10 με 11 στα βόρεια και στους 16 στα νότια.

Την Τρίτη στους 7 με 11 βαθμούς, στους 12 με 15 στα κεντρικά και στους 20 στα νότια.

Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις 12 με 13 Ιανουρίου φαίνεται πως ο καιρός θα «μαλακώσει» εκ νέου.