Καιρός: Από τα 24άρια στα χιόνια – Πού θα χιονίσει τελικά

Ρόλερ κόστερ θα θυμίσει ο καιρός τα επόμενα 24ώρα, καθώς από τα 23άρια και 24άρια της Παρασκευής θα πάμε σε χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια στη δυτική Μακεδονία, με τους μετεωρολόγους να τονίζουν πως και η περιοχή της Θεσσαλονίκης θα μπει στο «κάδρο» των χιονοπτώσεων.

Πριν τα χιόνια του Σαββατοκύριακου και την πτώση της θερμοκρασίας, θα απολαύσουμε την Παρασκευή ένα ανοιξιάτικο σκηνικό, με τη νότια χώρα και κυρίως την Κρήτη να βλέπει σήμερα 23άρια ακόμα και 24 βαθμούς τοπικά, σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΜΥ.

Στην Αττική, θα κυριαρχήσει ήλιος με σύννεφα και η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει ομίχλη το πρωί και ηλιοφάνεια, αλλά το βράδυ τα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Πρόσω ολοταχώς για νέο χιονιά

Οι μετεωρολόγοι έχουν εδώ και μέρες προειδοποιήσει για την αλλαγή του σκηνικού με τον Χειμώνα να διαδέχεται την Άνοιξη, και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο, ο καιρός αλλάζει και από το το πρωί θα έχουμε βροχές στα ΒΔ της χώρας μέχρι και την Ήπειρο και χιόνια θα έχουμε από νωρίς το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα. Αντίθετα από τη Λαμία και κατω ο καιρός θα είναι μαλακός και ήπιος.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλές περιοχές στη Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει το βράδυ στις γύρω περιοχές αλλά και στα ΒΔ τμήματά της.

Τα χιόνια θα κατέβουν και νοτιότερα με την Αττική να μένει εκτός φαινομένων. Την Κυριακή θα έχουμε βροχές στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και χιόνια στα κεντρικά της Στερεάς.

Σύμφωνα με το νέο twee του διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θεόδωρου Κολυδά από αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινά η επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Κυριακή χιονοπτώσεις θα έχουμε κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Παράλληλα θα έχουμε θυελλώδεις βοριάδες την Κυριακή 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10°C.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε χθες πως το Σάββατο σταδιακά τα χιόνια από την κεντρική και βόρεια χώρα θα κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.

«Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».