Καιρός Αρναούοτογλου: Ανατροπή για το σαββατοκύριακο – Τι έρχεται

Καιρός: Νέα στοιχεία για την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα των βουνών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δίνουν τα τελευταία στοιχεία.

Καιρός: Από τα βορειοανατολικά, λοιπόν, θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού με το πρωί του Σαββάτου (12/11) να βλέπουν χιόνια τα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σε υψόμετρα πάνω από 1.500 μέτρα. Κάποιες βροχές στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, αλλά και στην Θεσσαλία.

Από το μεσημέρι όμως θα χρειάζεται προσοχή στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντροβόρεια Εύβοια, καθώς θα υπάρχουν βροχές που θα έχουν έντονα χαρακτηριστικά και σχετικά μεγάλη διάρκεια. Τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ.

Χιόνια θα δουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το βράδυ τα βουνά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Όσο για τις βροχές, εκείνες θα επεκταθούν τις νυχτερινές ώρες προς τη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και τα ορεινά οι αριθμοί στις μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι μονοψήφιοι.

Καιρός Αττική

Στην Αττική μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ίσως υπάρξουν κάποιες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς, ενώ στις βόρειες περιοχές ο υδράργυρος θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Διαβάστε πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Για τα πρώτα χιόνια μιλούν οι μετεωρολόγοι, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για πασπάλισμα χιονιού εκτός χιονοδρομικών κέντρων.

Σε χθεσινή του ανάρτηση ανέφερε πως στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το Σάββατο και όχι μόνο, καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!!

Στο δελτίο καιρού αργότερα ανέφερε πως χιόνια θα δούμε στους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής χώρας.