Καιρός Αρναούτογλου: Αλλαγή με ατμοσφαιρική διαταραχή

Καιρός Αρναούτογλου: Η θερμοκρασία πέφτει στους 16 με 17 βαθμούς και αυτό οφείλεται σε μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια.

Καιρός Αρναούτογλου: Το επόμενο 24ωρο θα έχουμε λίγο περισσότερο συννεφιές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, οι οποίες τοπικά θα δώσουν ασθενή και μικρής διάρκειας βροχές.

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα απολαμβάνουν αρκετή ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με κάποιες χαμηλές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια το πρωί.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι κυρίως στις ανατολικές περιοχές όπου μπορεί να φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 11 έως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν ένα μουντό σκηνικό με συννεφιές και τοπικές ομίχλες.

Στις περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό κόλπο αλλά και αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής δεν αποκλείειται να ψιχαλίσει και να βρέξει για λίγο τοπικά μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει, με κάποια σύννεφα να επιμένουν πολύ τοπικά σε περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας πλευράς της περιφέρειας, ενώ το βράδυ θα ξανασυννεφιάσει λίγο περισσότερο.
Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεφύγουν πέρα από τα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αρναούτογλου: Alert! Μεγάλη αλλαγή με ατμοσφαιρική διαταραχή

Την Παρασκευή θα έχουμε περισσότερες συννεφιές στα κεντρικά και τα βόρεια, ωστόσο ο καιρός θα ανοίξει πρόσκαιρα.Το βράδυ όμως θα έχουμε τοπικές βροχές στη δυτική Θράκη έως την Χαλκιδική. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

Το Σάββατο και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε βροχές στα νότια της κεντρικής Μακεδονίας, στη βόρεια Στερεά και βόρεια Εύβοια.

Η θερμοκρασία πέφτει στους 16 με 17 βαθμούς και αυτό οφείλεται σε μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βόρεια για την οποία υπάρχει διχογνωμία κατά πόσο θα επηρεάσει τη χώρα μας και για το πώς θα κινηθεί. Πιθανόν πάντως να φέρει βροχοσύννεφα και κρύο σε πολλές περιοχές!

Την Κυριακή, η δυτική Ελλάδα θα έχει ηλιοφάνεια, η ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα με τοπικές ψιχάλες και ενίσχυση των ανέμων στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στα ηπειρωικά.

Ζιακοπούλου: Χωρίς ιδιαίτερες βροχές οι επόμενες ημέρες

Έως την Παρασκευή δεν αναμένονται ιδιαίτερες καιρικές εξελίξεις στη χώρα. Βασικός πρωταγωνιστής θα είναι το βοριαδάκι στο Αιγαίο που θα κρατήσει τις θερμοκρασίες σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή.

Πιο αναλυτικά, λοιπόν την Τετάρτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές σε κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, με έντονη ψύχρα νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πέσουν στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.