Καιρός Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις στην Αττική – Δείτε ποιες ώρες

Σύννεφα θα έρθουν από τα βόρεια-βορειοανατολικά της χώρας και θα φέρουν κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ προς το βράδυ θα γίνουν ακόμη περισσότερα, ενημερώνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προσθέτει:

Την Παρασκευή, αρχικά τις πρωινές ώρες η Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όπως και στην ανατολική Στερεά. Στη βόρεια Ελλάδα σχετικά γρήγορα θα συννεφιάσει, όπως στη Θράκη, ενώ από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο στα ανατολικά των Σποράδων, στα κεντρικά και ανατολικά της Εύβοιας, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, μπορεί να έχουμε κάποιες μπόρες.

Από το μεσημέρι και μετά η λιακάδα θα κυριαρχήσει στα Δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά, στη Βόρεια Ελλάδα τα ανοίγματα του καιρού θα αρχίσουν να μεγαλώνουν, ενώ στη δυτική Μακεδονία τα σύννεφα θα παραμείνουν τοπικά πιο πυκνά και δεν αποκλείεται πασπαλίσουν με ελαφρύ χιονάκι τη Φλώρινα.

Παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βόρεια των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και στον Έβρο, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος. Προς το βράδυ, στη βορειοανατολική Ελλάδα, όπως στη Θράκη, στη νοτιοανατολική Χαλκιδική, στις Σποράδες, στη Λέσβο, τη Χίο και την Εύβοια ο καιρός θα αλλάξει.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τμήματα. Από αργά το απόγευμα θα έχουμε έντονη συννεφιά και το βράδυ θα έχουμε αρχικά τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά και αργότερα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς, ενώ χρειάζεται προσοχή στους ανέμους.

Το Σάββατο, κακοκαιρία θα έχουμε σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, με έντονο κρύο και χιονοπτώσεις από τη Μαγνησία και τη Βοιωτία σε υψόμετρα από 200 μέτρα και πάνω, στα 400 μέτρα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπως και στην Αττική.

Καιρός: Χιονοπτώσεις και παγετός την Παρασκευή

Ο καιρός θα παρουσιάσει παγετό και τοπικές βροχές τη Παρασκευή, ενώ ορισμένες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά», καθώς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Παράλληλα, αναμένεται χιονόνερο στα βορειοανατολικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στο ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 4 βαθμούς), 2 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 8 βαθμούς), 7 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Επιπλέον, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ακόμη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αρκετό κρύο κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.