Καιρός Αρναούτογλου: Πού θα βρέξει σήμερα – Άνοδος θερμοκρασίας

Καιρός Αρναούτογλου: Μικρή ανατροπή θα σημειωθεί σήμερα στη χώρα αναφορικά με τον καιρό. Δεν θα βρέξει όπως χθες, αλλά η θερμοκρασία δεν ανέβει πολύ.

Το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης ο καιρός θα είναι άστατος με δυνατούς βοριάδες, αρκετή ψύχρα και διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές μέχρι το μεσημέρι και ξαστεριά τη νύχτα. Οι βοριάδες αν και θα εξασθενήσουν λίγο θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν ηλιοφάνεια όλη την ημέρα και τη νύχτα θα επικρατήσει ξαστεριά. Οι άνεμοι βόρειοι το πρωί στα 3 με 4 μποφόρ, θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία στους 12 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αρναούτογλου: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Καιρός meteo: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή (20/5) – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 28, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 8 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και πιθανώς τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

Καιρός: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Θα παραμείνουν λίγες βροχοπτώσεις κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Έτσι από τις προμεσημβρινές περίπου ώρες, βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο, περίπου από το ύψος της Σάμου και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, και στην Κρήτη. Ωστόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που περιμένουμε να βρέξει , ο καιρός θα παρουσιάζει και ανοίγματα.

Οι βροχές δηλαδή θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και θα εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο, με ήπιες εντάσεις, Στην υπόλοιπη χώρα , από βορρά προς νότο, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον ήλιο να κυριαρχεί.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. Στους 28 βαθμούς στα βόρεια, 29 στα δυτικά, 25-26 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στο νότιο Αιγαίο, με 21-23 βαθμούς το μεσημέρι.

Αιτία ,το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα που θα διατηρηθεί στα πελάγη, με ένταση στο Αιγαίο 5-7, τοπικά στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Καιρός Αρναούτογλου: Θα αρχίσει να εξασθενεί το βράδυ από βορρά προς νότο. Και πιο ήπιοι βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νομού, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14-25 βαθμούς, με βοριάδες που θα πνέουν μέχρι 5-7 μποφόρ, το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-27 βαθμούς, και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες.

Το σαββατοκύριακο ο καιρός θα ακολουθήσει μια πιο καλοκαιρινή τροχιά, καθώς περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση. Έτσι το Σάββατο με εξαίρεση λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και ίσως και στα Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ήλιος. Μάλιστα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα , με τιμές που το μεσημέρι θα προσεγγίσουν τους 30-31 βαθμούς στα ηπειρωτικά και λίγο χαμηλότερες στο Αιγαίο, κοντά στους 25-29 βαθμούς. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις θα υποχωρήσουν στα 5, τοπικά στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Τέλος την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι επιστρέφει η ατμοσφαιρική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, με μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ενώ τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το απόγευμα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 29-30 στο Αιγαίο. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

-Ad-