Καιρός Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για 34άρια και «πλοκάμια ζέστης»

Καιρός Αρναούτογλου: Ερχεται… καύσωνας σιγά σιγά όπως έκανε γνωστό ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Δείτε αναλυτική πρόγνωση.

Καιρός Αρναούτογλου: Με καλό καιρό θα ξεκινήσει το Σάββατο (21/5) στην Ελλάδα, με κάποια αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε κατακερματισμένη συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετό ήλιο.

Από το μεσημέρι και μετά ίσως έχουμε κάποιες μπόρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη Ελλάδα αρκετό ήλιο. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σχεδόν παντού και ενδείξεις για μπόρες στην Κάρπαθο και την ανατολική Κρήτη.

Καιρός Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για 34άρια και «πλοκάμια ζέστης»

Στην πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, ο έμπειρος προγνώστης σημείωσε πως η έντονη ζέστη που επικρατεί στην Ιβηρική και στη νότια Γαλλία θυμίζει καύσωνα και τα «πλοκάμια» αυτού του συστήματος θα έρθουν στην Ελλάδα.

Την Κυριακή στην Κρήτη και στην Κάρπαθο θα έχουμε συννεφιές και προς το μεσημέρι θα βγουν κάποια σύννεφα και στη βόρεια Ελλάδα και ίσως βρέξει σε Δράμα, Σέρρες και την ορεινή Θεσσαλία.

Καιρός Αρναούτογλου: Ακόμη

Τη Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό, αλλά και ένα ρεύμα αστάθειας που θα κινηθεί προς την περιοχή μας. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία, υπάρχει περίπτωση για ένα πέρασμα με βροχές.

Την Τρίτη ίσως έχουμε τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, την Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία πάντως θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά. Την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα έχουμε 30 και 31 βαθμούς τη Δευτέρα στους 31-31 και την Τρίτη θα ανέβει λίγο περισσότερο με τοπικές θερμοκρασίες ακόμη και 33 βαθμούς. Την δε Τετάρτη θα δούμε και 34 βαθμούς.

Ο καιρός το Σάββατο (20/5)

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα όμβρων στην Ανατολική Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Προοδευτική εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 30, στην Ήπειρο από 8 έως 29 βαθμούς στη Θεσσαλία από 8 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ έως το μεσημέρι και περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.