Καιρός Αρναούτογλου: Θα αγγίξουμε 30άρια – Πού θα ρίξει καταιγίδες

Καιρός Αρναούτογλου: Αν και σήμερα θα κάνει αρκετή ζέστη, από την άλλη δεν λείπουν τα άσχημα νέα, καθώς προβλέπονται καταιγίδες…

Ηλιοφάνεια από το πρωί της Τετάρτης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, ίσως έχουμε τοπική ομίχλη σε συγκεκριμένες περιοχές, η οποία θα είναι μικρής διάρκειας, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε συννεφιές.

Ειδικότερα, στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες, ενώ το βράδυ η αστάθεια θα έχει μειωθεί.

Στην Αττική, από το πρωί θα έχουμε λιακάδα και το απόγευμα θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια από το πρωί και στη συνέχεια ο καιρός θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη και στα νότια τμήματα της χώρας θα έχουμε σύννεφα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές μπόρες στην Ήπειρο.

Την Παρασκευή οι νεφώσεις θα μετακινηθούν βορειότερα και θα διαλυθούν, ενώ ξανά στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου να έχουμε εκ νέου καταιγίδες.

Το Σάββατο στη νότια Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τα σύννεφα θα επιμείνουν και κάποιες μπόρες θα έχουμε στα ΒΔ της χώρας.

Καιρός Αρναούτογλου: Θα αγγίξουμε 30άρια

Την Κυριακή σύννεφα θα έχουμε από τα ΒΑ στα ΝΔ και κάποια άλλα θα κινηθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα έχουμε 28 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, 29 την Παρασκευή και 30 βαθμούς την Κυριακή.

Ο καιρός την Τετάρτη 10/5

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τετάρτη 11 Μαΐου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, καθώς θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 26, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 22 και στη Κρήτη από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.