Καιρός: Από αύριο 28άρια και ασφυξία στην Ελλάδα

Αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει ασφυξία στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα αναμένονται παρόμοιες συνθήκες έως και την Τρίτη.

Την κατάσταση όσον αφορά στον καιρό θα επιβαρύνει και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με μικρότερες συγκεντρώσεις, από αύριο έως την Τρίτη.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμένονται για αύριο Κυριακή. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με μικρές συγκεντρώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων έως 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά και βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αφρικανική σκόνη μέχρι την Γαλλία και την Ελβετία

Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» και την Ελβετία. «Η άφιξη άμμου από τη Σαχάρα οδηγεί σε πολύ σαφή μείωση της ηλιοφάνειας και της ορατότητας. Υπάρχει επίσης μία αύξηση στις συγκεντρώσεις λεπτών σωματιδίων», έγραψε η ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSwiss στα κοινωνικά δίκτυα.

Το AirCHeck, η εφαρμογή που ξεκίνησε από τα καντόνια για την παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα στην Ελβετία, αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υψηλή σε μια ακτίνα από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Αλλά και η νοτιοανατολική Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τη ρύπανση από μικροσωματίδια, λόγω σύννεφου άμμου από τη Σαχάρα.

Ζέστη σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη

Κατά μέσο όρο μόνο σε σχέση με πέρσι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 8 βαθμούς Κελσίου. Επί παραδείγματι, στους 23 έφτασε στο Κίεβο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Παράθυρο» για ειρήνη στην Ουκρανία βλέπει η Κίνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα από τον στρατό του Μεξικού
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ σε γυμνάσιο στο Πήλιο: Κάρφωσε με στυλό συμμαθήτριά του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στο Ηράκλειο που έκανε διακίνηση και εμπορία κοκαΐνης
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη
21 Φεβρουαρίου, 2025
Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς για τη δολοφονία των παιδιών Μπίμπας κι ότι επέστρεψε πτώμα άγνωστης
21 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας πτοούν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για το κύμα ψύχους Coral
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εφιάλτης για γυναίκα στον Βόλο: Ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε και προσπάθησε πολλές φορές να τη σκοτώσει
21 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Καλογήρου: «Κάταγμα στο οστό του λαιμού σημαίνει αυτόματα στραγγαλισμός»
21 Φεβρουαρίου, 2025