Καιρός αύριο 5/4: Κακοκαιρία στη χώρα – Χιόνια στην Αττική

Καιρός αύριο 5/4: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, με έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο περιμένουμε την Κυριακή 5 Απριλίου 2020. Χιόνια στα ορεινά της Αττικής.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.

Στη δυτική Ελλάδα ύφεση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα, ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

-Ad-

Καιρός αύριο 5/4: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, και κυρίως στη Χαλκιδική, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και νωρίς το πρωί στα ημιορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές που από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαιτέρως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και προβλέπεται να εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και από το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.