Καιρός: Χιόνια σε περιοχές έκπληξη – Τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα δουν χιόνια και κάτω από τα 500 μέτρα – Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία…

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα δεδομένα και στοιχεία για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές, μπόρες και χιόνια.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέλυσε περισσότερο την εξέλιξη της κακοκαιρίας που θα εισβάλλει στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα (27/3), μέχρι και το μεσημέρι, ο καιρός θα είναι ζεστός, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν περάσματα με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Αιγαίο, ενώ στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα έχουν ριπές έως και 8 Μποφόρ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να εισβάλλει ένας κρύος άνεμος από τα βορειοδυτικά και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν δυνατές μπόρες χιονιού ακόμη και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη

Η Τρίτη (28/3) θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στην δυτική Ελλάδα και κάποια χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Μετά το μεσημέρι, όμως, θα υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, στο Αιγαίο και από την κεντρική Μακεδονία και ανατολικότερα.

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρα στα κεντρικά ορεινά, αλλά και λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν.

Παράλληλα, μαζί με τα φαινόμενα, ο υδράργυρος πρόκειται να κάνει «βουτιά» 10 βαθμών.

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς την ερχόμενη εβδομάδα – Πόσο θα διαρκέσει

Με καλοκαιρία θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, ενώ άκρως ανοιξιάτικο θα είναι και το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, το σκηνικό αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ καθώς έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα, με χιόνια και βροχές.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, «από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη μας κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες, θα έρθει πολύ κρύο για την εποχή, ένας ανοιξιάτικος χιονιάς.

Επίσης θα έχουμε πολλές βροχές και θυελλώδεις βοριάδες με 9 και 10 μποφόρ. Αυτό θα συμβεί γιατί οι αέριες αυτές μάζες θα συγκρουστούν με τις αρκετά πιο θερμές που υπάρχουν στην περιοχή μας. Θα φέρει επίσης πολλά χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα».

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος: «Δεν θα κρατήσει όμως πολύ ο ανοιξιάτικος αυτός ο χιονιάς. Αναμένουμε την κορύφωσή του την Τετάρτη και από την Πέμπτη στη συνέχεια η αέρια αυτή πολική μάζα θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την περιοχή της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η άνοιξη επιστρέφει το άλλο Σαββατοκύριακο.

-Ad-