Καιρός: Χιόνια την άλλη εβδομάδα και «πόλεμος»

Διαφορετικές απόψεις μεταξύ των μετεωρολόγων και προγνωστών του καιρού έχουν προκαλέσει οι προβλέψεις για χιόνια τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Αρχικά ο γνωστός προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε πως ο καιρός από το τέλος του Ιανουαρίου θα συνοδευτεί από τσουχτερό κρύο και χιόνια, τα οποία μάλιστα θα «κατέβουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, την Τρίτη θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα μία «αρκετά έντονη κατεβασιά κρύου αέρα» δεν θα ρίξει μόνο τη θερμοκρασία, αλλά θα φέρει και χιονοπτώσεις – ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Ακόμα όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου μετά από ένα διάλειμμα δύο ημερών το κρύο θα επιστρέψει από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Όπως σημείωσε πως οι «κατεβασιές κρύου αέρα» θα ενισχύσουν την αίσθηση του κρύου, ειδικά στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για «αρκετά χειμωνιάτικο σκηνικό» σε όλη τη χώρα, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα χαμηλότερα σε αντίθεση με τις τελευταίες μέρες,

Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλου, υπογράμμισε ότι η ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο αφορά στον καιρό.

Κολυδάς: «Μην πιστεύετε κανέναν για χιόνια»

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε πως για τα χιόνια είναι νωρίς και σημείωσε πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τη Δευτέρα.

«»Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….» Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …»κάτσει η μπίλια». Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ανέφερε πως δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων σημειώνοντας με νόημα… «άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος».

«Είναι νωρίς για συμπεράσματα μετά από τόσες μέρες, για τον καιρό . Αυτό θέλω να πώ αν δεν καταλάβατε . Δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων . Άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος. Μη προσπαθείτε να αναδείξετε θέμα που δεν υφίσταται», έγραψε ακόμα.