Καιρός: Χριστούγεννα με χαμηλές θερμοκρασίες – Κακοκαιρία τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια

Σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών περιμένουμε από σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Δυο διαδοχικά συστήματα θα επηρεάσουν τη χώρα, το πρώτο από σήμερα Παρασκευή μέχρι και αύριο Σάββατο και το δεύτερο τη Δευτέρα και την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και τους θυελλώδεις ανέμους από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις. Ανήμερα τα Χριστούγεννα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια έως 13 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 17 με 18 και στα νότια τοπικά 19 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 4 με 5 και τη νύχτα στα νότια του νομού έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025