Καιρός: Δείτε αναλυτικά που θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις την Πέμπτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αύριο, Πέμπτη, με εξαίρεση την Κρήτη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, μικρή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά. Εξαίρεση αποτελούν το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα πεδινά της Κρήτης και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα κεντρικά και ιδιαίτερα στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -5 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 9, στα δυτικά ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νότια ηπειρωτικά από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 9 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 7 έως 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα, με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση για αύριο.

Αττική:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον τέσσερα) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 05) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -05 (μείον 05) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

-Ad-