Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Αυτές τις περιοχές θα «πνίξει» ο «Γηρυόνης» (χάρτες)

: Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η έντονη κακοκαιρία, “Γηρυόνης”, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες Δευτέρα 25/11 – Τρίτη 26/11.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του “Γηρυόνη”, έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας

1η φάση: Την Κυριακή 24/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά εντάθηκαν.

2η φάση: Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 25/11, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη λεπτό προς λεπτό την πορεία της κακοκαιρίας:

 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

  1. Τη Δευτέρα (25-11-2019):

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.

β. Μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).

γ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

  1. Την Τρίτη (26-11-2019):

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.