Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επικαιροποίηση δεδομένων – Οι περιοχές που θα χιονίσει (χάρτες)

Παρότι το Σάββατο σε όλη τη χώρα θα κυλήσει με βελτιωμένο καιρό, την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού και για τον λόγο αυτό έχει ήδη εκδοθεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ).

Απο την Κυριακή θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος , ενώ απο το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας.

Οι χιονοπτώσεις της Κυριακής θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοπόννησου.

Τη Δευτέρα (αναφορά γίνεται στη Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 3-7 ημερών) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη επισημαίνουμε κυρίως τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, κατά διαστήματα πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Κρήτης, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Για την Κεντρική Ελλάδα που θα δεχτεί και τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού παραθέτουμε 2 αναλυτικά video το ένα ανα 6ωρο και το άλλο ανά 3ωρο . Επισημαίνουμε οτι και αυτή η κακοκαιρία θα έρθει σε δύο κύματα , καθώς θα υπάρξει μια πρόσκαιρη εξασθένηση τις απόγευματινές ώρες της Δευτέρας

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑ 6ΩΡΟ

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑ 3ΩΡΟ

Επειδή αυτή η κακοκαιρία όπως είδαμε στο αρχικό γενικό βίντεο θα επηρεάσει και περιοχές της Βόρειας Ελλάδος αλλά και των νησιών του Βόρειου και ιδίως του Ανατολικού Αιγαίου τα οποία παρουσιάζουν κάποιες ιδιαίτερότητες, παρακάτω δίνουμε την αναλυτική εξέλιξη του καιρού και σε αυτές τις περιοχές με μεγαλύτερη ακρίβεια

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανάλογη αναφορά γίνεται και για την περιοχή της Αττικής με πληροφορίες υψών χιονιού ανα 3ωρο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑ 3ΩΡΟ

Σε ότι αφορά τους ανέμους αν θέλετε να επιστρέψετε από τα νησιά να συμβουλεύεστε τα καθημερινά δελτία θαλασσών της ΕΜΥ που εκδίδονται ανα 6ωρο , ωστόσο επισημαίνουμε οτι απο την Κυριακή το βράδυ στο Θρακικό και το Βορειοανατοιλικό Αιγαίο θα βέλει τοπικά και 9 μποφόρ. Στο βίντεο που σας παραθέτουμε μπορείτε να παρατηρήσετε ότι τη Δευτέρα τοπικά βάζει ακόμη και 11 μποφώρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο , με βάση τα επισημα στοιχεία της ΕΜΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 5ΘΗΜΕΡΟ