Καιρός: Επιστρέφει ο χειμώνας – Έρχονται χιόνια και βροχές

Μετά από τις υψηλές θερμοκρασίες και το ανοιξιάτικο σκηνικό, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί δραματικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μετεωρολόγου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα έρθουν στη χώρα από τα δυτικά, ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές όμως μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS