Καιρός: Έρχεται άγρια επιδείνωση – Τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί η Ελλάδα το επόμενο τετραήμερο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αρχικά, σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η μέρα ξεκινάει με ήπιο καιρό όμως από το απόγευμα και μετά αρχίζει το πρώτο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, που θα δώσει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο και δυτικά.

Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή με τον μετεωρολόγο του Open να προειδοποιεί για την κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί το Σάββατο.

«Το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα είναι μέσα στο Σάββατο. Δυτικά, ανατολικό Αιγαίο και βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα μπαίνουν στο ”κόκκινο”. Εκεί θα έχουμε πολύ ισχυρά φαινόμενα και θέλει μεγάλη προσοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα εκτονώνεται βροχές θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός θα είναι άστατος και από την νέα εβδομάδα και απ’ ότι δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα μια νέα κακοκαιρία έρχεται από Τρίτη – Τετάρτη.

Καιρός: Έρχεται άγρια επιδείνωση από την Παρασκευή

Για επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

«Προσοχή. Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά, αλλά και με βροχές και καταιγίδες, προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας, αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου, καλώντας τους διαδικτυακούς του φίλους να παραμένουν ενημερωμένοι αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Ελλάδας πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν πλημμύρες, αφού θα δεχτούν για ακόμη μια φορά αρκετό νερό σε ήδη κορεσμένα εδάφη. Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων, ποταμών και κατολισθήσεων.