Καιρός: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς – Τι λένε Μαρουσάκης, Αρναούτογλου

Καιρός: Έρχεται «ανοιξιάτικος χιονιάς» από την Τρίτη. Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι ακόμα και χιόνια την άλλη εβδομάδα.

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μοναδική παραφωνία κάποιες βροχές στην Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 21-23 βαθμούς.

Στην Αττική ήλιος όλη τη μέρα με τοπικές συννεφιές αργά το απόγευμα στα ορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Οι άνεμοι μέτριας έντασης και η θερμοκρασία στους 22-23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πολύ καλός καιρός, με τοπικές συννεφιές στην ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι ασθενείς και ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς.

Καιρός: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς

Μέχρι και την Κυριακή αναμένουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Από τη Δευτέρα -κυρίως Τρίτη- κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες, άρα θα έρθει πολύ κρύο για την εποχή -ανοιξιάτικος χιονιάς, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η κακοκαιρία θα φέρει πολλές βροχές, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμα και τα 9-10 μποφόρ και πολλά χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Η κορύφωση των φαινομένων θα έρθει την Τετάρτη και ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει ξανά από την Πέμπτη, με το επόμενο Σαββατοκύριακο να έρχεται ξανά η άνοιξη.

Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει την επόμενη εβδομάδα

Βελτιωμένο καιρό αναμένουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Εξαίρεση θα αποτελέσει κάποια αραιή συννεφιά που αναμένεται το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτική χώρας.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, για αύριο στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια, ωστόσο χρειάζεται κάποια προσοχή τις πρωινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν κάποιες τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, για την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση του καιρού, η οποία όπως είπε θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας, με πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και καταιγίδες.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση, με πολύ δυνατούς βόρειους ανέμους και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά τμήματα, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στις ημιορεινές περιοχές, σε υψόμετρα χαμηλότερα των 500 μέτρων.

-Ad-