Καιρός: «Έρχεται» έκτακτο δελτίο – 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα Δευτέρα (1.7.2024) και αύριο Τρίτη, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει σημαντικά από την Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες.

Μάλιστα, από την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένεται να βγει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε πως από την Παρασκευή οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν και αναμένεται σταδιακά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος σημείωσε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου ο καιρός φαίνεται να είναι μεν ζεστός, ωστόσο διευκρίνισε πως οι θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα του μήνα δεν παραπέμπουν σε καύσωνα.

Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.