Καιρός: Έρχεται εβδομάδα «κολαστήριο»

Ο καύσωνας φαίνεται να υποχωρεί τον μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/06), όταν ένα μελτέμι θα ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα.

Σε «καμίνι» έχει μετατραπεί η Ελλάδα τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 38 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε ευπαθή στη ζέστη σημεία.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο υδράργυρος έφτασε στους 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Γόρτυνα Ηρακλείου η θερμοκρασία έφτασε του 41,5 βαθμούς. Στη Λίνδο το θερμόμετρο έδειξε 40,5, στη Σκάλα Μεσσηνίας 40, ενώ στη Θήβα 39 βαθμούς κελσίου.

Αν και η θερμή εισβολή από την Πέμπτη (06/06) υποχωρεί, η ζέστη παραμένει, αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή θα επικρατήσουν ξεκάθαρα καλοκαιρινές συνθήκες με τον υδράργυρο να δείχνει 35,36 ίσως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος από την επόμενη Δευτέρα (10/06) και με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία έρχεται μια εβδομάδα «κολαστήριο», όπως τη χαρακτήρισε.

Πιο συγκεκριμένα θα βιώσουμε μια εβδομάδα με έναν πολύ ισχυρό καύσωνα, με την θερμοκρασία να ξεπερνά εύκολα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς. Φαίνεται πως η διάρκειά του θα είναι 4-5 μέρες.

Βέβαια, εξαιτίας της πρόωρης πρόγνωσης τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν και να βιώσουμε ένα ηπιότερο φαινόμενο.

Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι θα σημειωθούν 28 βαθμοί Κελσίου στα 1.500 μέτρα υψόμετρο!