Καιρός: Ερχεται νέα κακοκαιρία – Ποιες ημέρες θα «χτυπήσει»

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες έχει πια εξασθενήσει.

Και η Τετάρτη θα είναι μια ημέρα με ήπιο καιρό. Ωστόσο, μια νέα διαταραχή από τα δυτικά θα δημιουργήσει μια μετωπική ζώνη, η οποία θα φέρει βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, τοπικά φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τους 20 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα ηπειρωτικά, το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές μικρής έντασης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται λίγο περισσότερη συννεφιά, τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων έως 7 μποφόρ στα πελάγη.