Καιρός: Έρχονται άνεμοι έως 8 μποφόρ – Στο 2ο στάδιο επιφυλακής η πυροσβεστική για τον κίνδυνο πυρκαγιών

Αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς το επόμενο 24ωρο, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στα κεντρικά και νότια της χώρας θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες, οι οποίοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για φωτιά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια της χώρας τους 34 με 36 βαθμούς, στα δυτικά τους 35 με 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 32 και κατά τόπους στα νότια τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων, αποφασίστηκε η λήψη αυξημένων μέτρων για την πρόληψη πυρκαγιάς και η εφαρμογή του 2ου σταδίου επιφυλακής της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών, ώστε να μη δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και από τους λουόμενους, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο (29/6), και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 36 βαθμούς, στα δυτικά τους 35 με 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 29 με 32 και κατά τόπους στα νότια τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.