Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Σε συναγερμό η Αττική

Καιρός: Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Αττική – Μηνύματα από το 112 και κλειστοί δρόμοι

Χαλάει διαρκώς ο Καιρός. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και αύριο Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24/1) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο
  • στην ανατολική Πελοπόννησο, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές
  • από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία
  • από αργά το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
  • στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)
  • στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω)
  • από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω). Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Μήνυμα του 112 στην Εύβοια για την κακοκαιρία

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Καιρός: Η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή 27-01-2023

Στη Θράκη, τις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο (κυρίως στα βόρεια) και στα δυτικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 – 600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο 28-01-2023

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο (κυρίως στα βόρεια) και στα δυτικά, τα νότια, και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Κυριακή 29-01-2023 και Δευτέρα 30-01-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Η προοπτική για την Τρίτη 31-01-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.